A Geosystem Kft. 1991. szeptember 02. napján alakult meg, kizárólag belföldi magánszemélyekből. Valamennyien a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Földhivatal szakemberei voltunk.

Ma már hosszú lenne felsorolni azoknak az intézményeknek, vállalatoknak, magánvállalkozásoknak a számát, amelyekkel állandó munkakapcsolatban vagyunk.

A mennyiségben és minőségben is megnövekedett igények szükségessé tették a képzett szakemberek alkalmazását, a minden igényt kielégítő legújabb műszerek, számítógépek, szoftverek, egyéb eszközök beszerzését, a kellemes munkakörülmények kialakítását, hiszen hagyományos módszerekkel már nem lehet létezni a piacon.

A társaság fő tevékenysége a geodéziai és térképészeti feladatok ellátása. A pécsi SOKKIA Kft. kizárólagos Kelet-Magyarországi forgalmazói vagyunk, amelynek keretében a japán SOKKIA cég által gyártott geodéziai műszereket és eszközöket forgalmazzuk. Szükség szerint szakközépiskolai tanulók gyakorlati oktatásában is részt veszünk.

Létszámunk jelenleg 10 fő. Ebből 5 földmérő mérnök, 4 földmérő technikus, 1 adminisztratív dolgozó. Ha a munka mennyisége úgy kívánja, külső szakembereket is alkalmazunk. Öt fő GD-T Geodéziai Vezető Tervezői Engedély jogosultsággal és ingatlanrendező földmérői minősítéssel is rendelkezik, három fő ingatlanrendező földmérői minősítéssel rendelkezik.

Műszerparkunk : 3 db Sokkia SET típusú adatrögzítős  mérőállomás, 1 db SRX robot mérőállomás, 3 db GPS mérőállomás, 2 db digitalizáló, 12 db számítógép, 2 db automatikus szintező, 1 db digitális szintező, 1 db plotter, 6 db nyomtató, hogy csak a legfontosabbakat említsük, és természetesen számos kiegészítő eszköz. A szerkesztési munkákat ITR, GEOPROFI, EXCEL, WINWORD, AutoCad, CADian, IntelliCAD, szoftverekkel végezzük.

A modern technikai háttér elengedhetetlen feltétele a jól képzett szakembergárda, melynek érdekében kiemelten kezeljük szakembereink továbbképzését, hogy ismerjék és alkalmazzák a legújabb eljárásokat, technológiákat.

A több lábon állás elve a geodéziában is igaz, ezért tevékenységünk körét folyamatosan bővítjük.

Megrendeléseinkben az utóbbi években döntően megnövekedtek a vonalas létesítményekkel, útépítéssel, úttervezéssel, vasúti területek felmérésével, szennyvízhálózat tervezéssel, elektromos hálózat felméréssel, olaj és gázvezetékek felmérésével, szolgalmi, vezeték és használati jogokkal, ipari területekkel, ipari üzemekkel kapcsolatos geodéziai munkák, amelynek keretében a beruházások teljes körű geodéziai munkáját és dokumentálását is  végezzük.        

A közműhálózattal kapcsolatos geodéziai munkák keretében számos digitális közmű alaptérképet, tervezési alaptérképet, megvalósulási térképet, szakági helyszínrajzot, szolgalmi jog bejegyzést készítettünk Szabolcs-, Hajdú-, Borsod– Szolnok-, Pest-, Nógrád-, Heves megyékben. A TIGÁZ és az önkormányzatok megrendelésére 52 település szakági térképeit készítettük el. A Megyei Földhivatal megrendelésére a megye jelentős területén, 50 községben, mintegy 4500 földrészlet kárpótlási földmérési munkáit végeztük el, a megye 229 településének negyedében cégünket bízták meg a részarány kiméréssel. A Nyíregyházi Közúti Igazgatóság, a Közlekedési Koordinációs Központ részére kb. 1800 km úthálózat útügyi nyilvántartásának kialakítását és az ehhez kapcsolódó sajátos célú geodéziai munkákat készítettünk el. A vonalas létesítményekkel, szolgalmi és használati jogos dokumentációk készítésével kapcsolatos geodéziai feladatok az egész országra kiterjednek.

Az eltelt évek alatt meghatározó vállalkozássá fejlődtünk megyénkben, melyet a megrendelések nagy száma és a visszatérő ügyfelek bizalma is bizonyít.

Üzletpolitikánk a jövőben is az, hogy partnereink igényeit továbbra is pontosan, szakszerűen, a piaci szabályok korrekt betartása mellett elégítsük ki.

Munkavégzésünk folyamatos, jó minőségének biztosítása, megrendelőink bizalmának megtartása és az új megrendelők bizalmának elnyerése érdekében kiépítettük az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségügyi rendszert, amelynek tanúsítása 2000. november 21-én megtörtént és az MSZT tanúsítvány mellett a nemzetközi elismertségű IQNet tanúsítvány kiadására is sor került.   

Sok céggel állunk kapcsolatban, egyre több partnerünk építi ki az ISO minőségbiztosítási rendszerét, amely komoly elvárásokat támaszt a beszállítókkal szemben. Ezért is volt szükséges számunkra az ISO 9001 bevezetése.  

Társaságunk 2010 októberében áttért az MSZ EN ISO 9001: 2009 szabvány szerinti minőségtanúsításra. A szabvány a vizsgálat és a minőségtanúsítás követelményeit Minőségbiztosítási Kézikönyvben szabályozza. A Minőségbiztosítási Kézikönyv irodánkban megtekinthető. A szabályozás összhangban van a szabályzatokban előírt követelményekkel. 2007. augusztus 15-én megszereztük a környezetirányítási rendszer (ISO 14001) tanúsítványát is.